Animal Kingdom

Animal kingdom

Artiklar

Nomad lounge

En drink på Nomad Lounge Planera in ett stopp vid denna uppfriskande oas för att upptäcka specialcocktails och lockande aptitretare

Läs mer »

Information

Med sin frodiga flora, slingrande stigar, vatten och exotiska miljöer är Disneys Animal Kingdom en fantastiskt vacker park. Lugnande, mystisk och spännande, varje miljö är en fest för ögat. Parken har en befolkning på cirka 1700 djur, autentiska mijöer med Afrikas och Asiens mest spännande arkitektur och flera enastående attraktioner. Detta är Disneys mest distinkta temapark.

Animal Kingdom består av sex “länder” – The Oasis, Discovery Island, DinoLand USA, Afrika, Asien samt Pandora: The World of Avatar – men parken erbjuder relativt få attraktioner på sina 500 tunnland: åtta åkattraktioner, flera genomgångsattraktioner, två inomhus teatrar, tre amfiteatrar, en utställning som fokuserar på bevarande av naturen samt en lekplats för de mindre.

En gång i tiden var Disneys idé om djur i temaparker begränsad till seriefigurer och Audio-Animatronic-figurer. Under tiden i Tampa, hade Busch Gardens långsamt byggt på en framgångsrik kombination av zoologiska utställningar med naturliga miljöer och spännande åkattraktioner allt sedan den öppnades 1959.

Disneys Animal Kingdom är fyra gånger större än Magic Kingdom och nästan dubbelt så stort som EPCOT, men det mesta är endast tillgängligt på guidade turer eller som en del av attraktioner.

Även om Disney till stor del kopierade sitt koncept från Busch Gardens, så levererar Animal Kingdom en mängd nya innovationer. Till att börja med finns det mycket utrymme, vilket möjliggör svepande utsikter värda National Geographic eller Discovery Channel.  Djurens inhägnader har ett naturligt utseende, med få eller inga uppenbara hinder mellan dig och djuren. Det tunna staketet av bambu som skiljer dig från en gorilla är t.ex. i verkligheten en snyggt förklädd uppsättning stålstänger inbäddade i betong.

Animal Kingdom har fått blandade recensioner sedan det öppnades 1998. Djurutställningarna, tillsammans med arkitekturen och landskapsarkitekturen, får konsekvent beröm, men gästerna klagar också över parkens utformning – i synnerhet behovet av att passera genom Discovery Island för att nå de olika delarna – liksom dess trånga gångvägar och brist på skugga. Detta är dock något som de arbetat mycket med över åren och nu är parken betydligt lättare att navigera. 

Men trots sina svagheter fungerar Animal Kingdom. Det är en plats att dröja kvar i och njuta av. Naturligtvis har Disney med sina stora folkmassor, köer och regementering vant sina temaparkgäster att göra precis motsatsen till det. ändå förstår många besökare instinktivt att Animal Kingdom måste tas an annorlunda än, säg Magic Kingdom.

Animal Kingdom: s bästa är dess djur, naturstigar och cast members. The Wilderness Explorers scavenger hunt binder samman alla parkens bästa element, Det är mycket roligt att ta del av, och du kanske även lär dig något på vägen.

Pandora — World of Avatar är parkens nyaste ”land”. Det slutför ett expansionsprojekt som inleddes 2011, då Disney tecknade avtal med Avatar-filmskaparen James Cameron. Pandora har två attraktioner: Avatar Flight of Passage, en toppmodern flygsimulator och Na’vi River Journey, en långsam båttur genom färgglada skogar och träsk. Många betraktar Flight of Passage som en av de bästa attraktionerna som skapats.

Attraktioner

The Oasis
Discovery Island
DinoLand USA
Afrika
Asien
Pandora - World of Avatar

Butiker restauranger, hotell

The Oasis
Discovery Island
DinoLand USA
Afrika
Asien
Pandora - World of Avatar

Videos